2013-07-05

Indoor Baseball - A Swedish Interview with a Rays fan

White Sox beger sig till västra Florida för tre matcher mot Tampa Bay Rays. Därför kändes det lämpligt att snacka lite med Martin Sundquist (@Helgrymt).

Många trodde på Rays ifjol och man missade precis playoff. En halv säsong senare och Rays ligger ungefär lika nära playoff igen. Vad har man gjort annorlunda i år jämfört med 2012?

Rent generellt har man fått en jämnare trupp med mer konkurrens om platserna. Framför allt så har de unga spelarna tagit kliv framåt och ökat konkurrensen på pitchersidan. Dessutom har man på något sätt lyckats med att få positionsspelarna att spela ännu fler olika positioner för att kunna anpassa lineupen bättre. Och det har dessutom sett bra ut defensivt!

Samtidigt kan man tänka sig att många förändringar till den här säsongen gjordes för framtiden. Hur stor är saknaden av Shields?

Inför säsongen var jag lite orolig, men nu är jag hur lugn som helst. Price är fortsatt ess och gjorde det bra i måndags när han kom tillbaka från skada. (7 IP, 0 ER).

Bakom har vi Moore och hellickson och Cobb som är bra. Lägg därtill att vi har högt rankade prospects som Jake Odorizzi, Chris Archer, Alex Torres och Alex Colome. Alex Torres har bara varit RP i år men gjort det grymt. drygt 20 IP och bara 1 ER! Nu säger jag inte att vi inte skulle vilja ha honom, men jag tycker att vi klarar oss bra ändå.

Och sen har Wil Myers gjort sin entré på den stora scenen. Kan bara ana hur nöjd du är med debuten såhär långt?

Jo, han har överträffat mina förväntningar. Är riktigt nöjd. Kan dock erkänna att jag var lite förvånad när han kallades upp, av det jag läst under försäsongen trodde jag Rays skulle hålla honom i AAA Durham Bulls för att behålla honom ett år till

Handen på hjärtat, det här med inomhusarena, hur kul är det egentligen?

Är väl inte det absolut roligaste som finns men nödvändigt. Regnar överallt i Florida nästan varenda dag, så annars hade det nog blivit lite för många rain delays. Med det i åtanke gillar jag att vi har innomhusarena

Tropicana Field
Hade ju gått att lösa med snyggt gräs och flyttbart tak likt hur det ser ut i Miami, Seattle m.fl., men å andra sidan behövs då en ny arena och det har jag förstått inte är på tapeten på länge.

Jo, absolut. Hade kunnat gå att lösa på något bättre sätt. Riktigt gräs hade jag gärna sett. Är inget stort fan av plast direkt... Gällande hur det ser ut på arenafronten har jag dålig koll, men det snackas knappt om det från fansen så jag tror inte det är något på gång direkt. Fast jag skulle gärna se en ny arena hyfsat snart, men då ska den vara närmre Tampa och Clearwater.

När det är White Sox som besöker Rays så minns jag förra årets möte med glädje. Mitt största minne är dock in 3-0 i matcher utan en viss kastutväxling som slutade i 2012 års rant (http://wapc.mlb.com/play/?content_id=21891645). Vad minns du själv?

Mitt minne från serien St. Pete är heeeelt borta. Serien i Chicago minns jag bättre, och är jag inte helt fel ute slutade den 3-1. Det jag minns klarast är att båda lagen i praktiken var eliminerade från slutspel efter den serien.

Vad tror du då om helgens serie?

Rays har varit heta och vunnit ett par tuffa serier i rad (Mot ett hett Blue Jays och Tigers) och en mot Astros. Samtidigt har White Sox inte imponerat.
Rays vinner serien, och jag ska vara lite kaxig och tro på en sweep till och med

Jag vågar knappt säga emot men Sale har gjort sig förtjänt av en vinst nu så vi vinner imorrn och förlorar med 1-2. Tack för intervjun och lycka till i kampen om slutspelsplatserna!

1 kommentar:

  1. Skönt med sweepen, bar lite orolig för att jag skulle "jinxa" det så vi blev sweepta själva.

    SvaraRadera