2013-02-08

2013 är snart här, på riktigt!

Efter att det blivit klart att jag inte kommer skriva om baseboll på SvenskaFans i år så är det dags att lägga lite energi på att blogga här istället.

På tisdag är det dags för pitchers och catchers att påbörja sin Spring Training. Det är dessutom bara 15 dagar till dess att White Sox spelar sin första träningsmatch för säsongen, mot Dodgers.

Hur kommer laget då se ut?

På pitchersidan är det inte helt solklart vilken 5-mannauppställning som kommer nyttjas (blir det 6-manna för att undvika att Sale blir trött?) men fyra namn är klara i form av Peavy, Sale, Danks och Floyd. Det är en riktigt bra top4! Lägg därtill antingen Quintana eller Santiago och jag skulle säga att vi (om ingen går sönder) har bästa uppsättningen av SP i divisionen.

Det finns en helt ok uppsättning av RP också, och där oroar jag mig mest över att vår closer Reed faktiskt klarar trycket, något han inte gjorde så väl ifjol (om än som rookie). Lindstrom är en ny och skönt med en veteran i vårt annars ruskigt unga bullpen.

C
Pierzynski är borta och jag tyckte aldrig om honom så good riddance... Skämt åsido så kommer det bli ett ruskigt tryck på Flowers att ersätta AJ. Det är betydligt mer kraft i Tylers armar men han träffar nästan aldrig bollen vilket är ett stort problem. Dessutom har Flowers aldrig spelat så mycket som han  kommer få spela i år, Gimenez eller Anderson kan tänkas få obehagligt mycket speltid!

1B/DH
Jag klumpar ihop dessa eftersom Dunn och Konerko kommer byta sinsemellan. Jag har inga förhoppningar om bättre säsonger än 2012 för någon av dem, och på 1B kan vi nog också få se Lars Anderson (eller Andy Wilkins?) när Konerko blir skadad.

2B
Suck, här kommer vi få se Gordon Beckham hela säsongen. Om han inte slår under .220 kommer hans defensiva skills fortsätta att övervärderas och vi får nöja oss med att i stort sett bara ha 8 spelare offensivt. Skulle gärna Carlos Sánchez här men för Carlos egen skull är det nog bäst vi väntar ett år.

SS
Alexeiiiiii... en av ligans bästa defensiva shortstops är också en av ligans sämsta offensiva shortstops. Ödets ironi! Alexei är en dramaqueen utan dess lika, och han är dessutom min favoritspelare i laget. Vid skador kommer sannolikt nyförvärvet Ángel Sánchez ta hans plats.

3B
Jeff Keppinger kom hit under off-season från Tampa. Han slog över .300 och bröt sen benet. Är det bara jag som oroar mig för att detta kan gå åt skogen? Men oroa er inte, för funkar det inte så har vi alltid The Master of Spring Training, Brent Morel! Jaha, där slutade visst alla läsa...

Outfield
Blir detsamma som ifjol, från höger till vänster, Rios/De Aza/Viciedo. Inte så mycket att säga om... Om Viciedo äntligen får sin genombrottssäsong (så kommer jag antagligen fortfarande säga 2023) medan De Aza och Rios upprepar sina 2012-säsonger så kommer detta bli den stora offensiva glädjen under 2013! Som reserver ser jag DeWayne Wise (woho, it's still 2009!) och framöver även "ynglingen" Jared Mitchell (he wishes it was still 2009).

Och vad gör vi medan vi väntar på Spring Training? Jag brukar njuta av detta klippet, gärna 2-3 gånger om dagen :)

8 kommentarer:

 1. Keppinger tror jag inte du behöver vara orolig för. Han gjorde det bra efter skadan också och hade hög lägstanivå i försvarsspelet, även om det inte var mycket av dom där "otroliga" spelen.
  Kan dessutom spela överallt på infield :)

  Det där klippet förresten, såg inte alls vilket lag det var... ;)

  SvaraRadera
 2. Jag har så sjukt dåligt koll på White Sox, kul att läsa dina kommentarer!

  Är Keppinger numera helt återställd?

  En helt annan grej, gällande din sida: Vore smutt om man kunde kommentera med Twitter-konto. Nu fick jag damma av mitt gamla Google Plus-konto :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar inte gå att fixa, så jag har möjliggjort att skriva anonymt också tills vidare om man så önskar :)

   Radera
  2. Förresten lika så bra att du har dålig koll på Sox för jag har lika dålig koll på övriga 29 lag ;-) Ta hand om Johnson!

   Radera
 3. Jag tror han är det nu, även om han inte gjorde några CG (tror jag iaf) efter skadan.

  Tror inte man kan kommentera med sin twitter. Jag har iaf inte sett att man kan aktivera det

  SvaraRadera
 4. Alexei var inte alltid en dålig offensiva SS. I 2010 vann han Silver Slugger utmärkelsen som den bästa offensiva SS i AL.

  Glad att se dig bloggar igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)

   Ja, jag hoppas verkligen att han kan hitta tillbaka till 2010 års form. Då blir jag världens lyckligaste!

   Radera
 5. Intressant att läsa din scouting av laget. De låter ju lika dåliga som mina favoriter Twins. Tror du de klarar 75 wins?
  Jaså inte skriva på Svenska fans?
  Finns nog en lokal Gbg basebollsida som gärna tar en skribent till :-)

  SvaraRadera