2013-02-10

Framtida strumpor

Jag har tre småfavoriter bland spelarna som ännu inte inte kvalificerat sig för the big league. De befinner sig på rent absurt olika nivåer av sin utveckling. En hade redan platsat i ett sämre lag, en har ett par år kvar och en har en hel evighet kvar.

Utmärkt defensiv, räcker det?
Först ut är Carlos Sánchez från Venezuela. Han fyller 21 till sommaren och är kanske nästa unga spelare att ta plats i 25-mannatruppen. Han är en utomordentlig central infielder och kommer förhoppningsvis(?) knuffa bort Gordon Beckham från sin tron redan nästa år. Han slog dessutom .323 A-AAA ifjol om än något sämre just AAA (med begränsade at-bats). Det som talar emot Carlos är slagkraften, han kommer väldigt sällan längre än till första bas. Tills vidare rankas han som White Sox nästa största löfte efter...

Alla utom Ken Williams skrattade...
Courtney Hawkins fyllde 19 för ett par månader sen och gjorde ett spektakulärt framträdande i somras när han slog en volt i TV-studion efter att ha draftats i första rundan av White Sox. Han har ännu inte kommit längre än till A+ men är trots detta most valuable prospect och har i sina goda stunder jämförts med Matt Kemp. Sannolikt är vi fans överpositiva om man jämför med resten av basebollvärlden men han är en glad skit som jag ser fram emot att se i CF/LF om 2-3 år :)

"Watch me throw this one wild!"
Vi avslutar med en högoddsare i form av pitchern Jefferson Olacio. Jag tog honom till mitt hjärta redan när han kom till USA för ett år sedan, mest p.g.a. hans ålder och storlek. Jefferson är drygt två meter vilket han var redan som 17-åring när han skrev på för White Sox. Han har mycket fart i sin fastball och har nästan en SO per inning. Problemet, som gjort att han ännu inte kommit så långt, är att han extrema kontrollproblem. 6 BB/9 är _inte_ bra och även om det är bättre jämfört med 2011 (9.1 BB/9) så behöver han alldeles tydligt vänja sig vid sin kropp om han skall vara värd att fortsätta satsas på. Jefferson har precis fyllt 19 och har haft svårt att vänja sig den amerikanska kulturen (han kommer från Dominikanska republiken) så vi får se vad som händer under 2013!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar