2013-05-07

Going to Queens - A Swedish interview with a Mets fan


White Sox beger sig mot Queens för två matcher mot New York Mets tisdag-onsdag. Inför denna unika serie på Citi Field så tog jag mig en pratstund med Andreas Svensson på Going Wildz.

Förra säsongen, blev den som du förväntade dig? Vad tar Mets med sig från 2012?

Mets öppnade 2012 imponerande starkt och var med i slutspels-diskussionen vid All Star-brejket. Efter det kom den stora kollapsen och laget slutade långt från nyss nämnda slutspel. Inte oväntat med tanke på laget de hade, men det är alltid roligare att avsluta bra! Så ungefär som jag trodde till slut!

Framför allt deras starting pitching som var mer än stabil med framför allt R.A. Dickey såklart, men även Jon Niese, Dillon Gee och Johan Santana gjorde bra ifrån sig under säsongen. Självklart kommer tappet av Dickey att kännas, men med Matt Harvey redan i rotation och med Zack Wheeler på god väg så känns det som att Mets har det väl förspänt på pitchingsidan.

Nu har ju tyvärr Santana gått sönder helt och hans karriär är med stor sannolikhet över och Dickeys ersättare Shaun Marcum har varit skadad större delen av inledningen av 2013 så tyvärr har Niese och Harvey fått dra ett stort lass hitintills.

Ja, Matt Harvey har verkligen gjort ett starkt intryck under början av säsongen. Är du förvånad?

Nej, inte direkt då han hela tiden har förutspåtts kunna bli ett ace eller i sämsta fall en nummer två-starter plus att han har en fastball som går upp till 100 mph! Han har dessutom en grym off speed-pitch och då är det nästan omöjligt att misslyckas! Mets Stephen Strasburg kan man säga!

Det var mycket diskussion kring catchersidan inför säsongen. Nu har Buck överraskat åtminstone mig rejält. Kommer han hålla d'Arnaud kvar i minors längre än planerat?

Buck har ju överraskat alla med sin starka inledning. Tanken var ju som du säger att han skulle hålla en rimlig nivå på positionen tills Travis d'Arnaud skulle vara redo för MLB, men som det ser ut nu finns det ingen anledning att spela någon annan catcher! d'Arnaud har ju dessutom haft skadebekymmer så om inte Bucks storspel sätter stopp så gör nog den missade speltiden det. Och som sagt så länge vi får se Buck slår sina "Buck-Shot" så klagar inte jag!

Hur ser det annars ut i minor league. Vad har man för talanger som du hoppas få se mycket av framöver?

d'Arnaud och Wheeler har jag ju redan nämnt och det är de två stora framtida stjärnorna. En annan spelare som har fått chansen redan i år efter en het start i AAA är Juan Lagares som även om han inte lyckats alls i MLB har en ljus framtid framför sig. Till det så är Noah Syndergaard, som Mets fick i Dickey-traden, och Wilmer Flores två spelare som förhoppningsvis kommer att göra framtiden ljus för oss Mets-fans!

Ventura i Mets-uniform.
För Robin Ventura blir det kanske lite extra spännande att möta Mets, en klubb som han har många goda minnen från. Första gången för White Sox i Queens och bara andra serien någonsin mellan de bägge lagen. Kul med lite nya bekantskaper tycker säkert både du och jag. Känns årets nya interleague-spel vettigt?

Extra kul såklart när dessa serier inträffar som aldrig förut har spelats, och ska jag vara helt ärlig så har jag knappt tänkt på att en del matcher har spelats med DH. Jag tror att det är större omställning för AL-lag som blir av med DH:n i ett större antal matcher per år än vad det är för NL-lagen, men som sagt så tycker jag att övergången har varit otroligt smärtfri.

Slutligen, vad tror du det blir för utgång av denna miniserie? Harvey-Santiago idag och Hefner mot någon av våra minorleaguers imorgon låter bra för er.

Ja, Harvey har varit mer eller mindre oslagbar (gillar detta uttryck mycket bättre på svenska) och Hefner har varit bättre än förväntat så jag tror på två raka!

2 kommentarer:

  1. Hade ganska rätt angående Harvey, eller vad säger du ;-)

    SvaraRadera
  2. Suger rätt rejält att Santiago gör en så fin match i ett sådant sammanhang ;)

    Peavy blev det ikväll, det känns rätt. Bör ge oss en vinst om han är helt frisk!

    SvaraRadera