2014-01-27

Inför 2014: 1B/3B

Tanken är att varje måndag fram till Spring Training gå igenom White Sox inför 2014. Hur laget ser ut, vad vi faktiskt kan förvänta oss och vad ett "base case scenario" skulle kunna resultera i.

First Base (+ DH)

Jose Dariel "Pito" Abreu är här och vi snackar en kille som var bättre än Cespedes på Kuba. Exakt vad betyder är lite osäkert eftersom motståndet på Kuba inte är samma sak som det i MLB, inte ens nära. Så länge som Abreu kan hantera kylan i Chicago och vänja sig vid bättre pitching så talar allt för att han kommer vara ordinarie på första bas under 2014. Fungerar inte detta så kan kan jag tänka mig ett scenario där Adam Dunn får mer speltid på 1B när Konerko DH:ar.

Skulle det bli skador lite varstans så det skulle jag tro att italienaren Alex Liddi i AAA ligger nära till hands. Alternativet är att man flyttar Keppinger till 1B. Inget dera vore en bra lösning om det blir en bra säsong men i uppbyggnadsår så går det inte att klaga.

Tanken är sen att Dunn och Paulie kommer dela på uppdragen för DH. Paulie är otrolig mot LHP och Dunn är bland ligans sämsta mot just dessa. Kan bli en fin och platsslösande lösning på en uppbyggnadssäsong. Vid skada kommer den friska spelaren ta DH på heltid.

Best case Scenario är Abreu AL Rookie of the Year när säsongen är över. Tanaka måste nog tokfloppa i yankees för att detta ska blki verklighet, men inte mog emot!

Third Base

Matt Davidson, tidigare Arizona Diamondbacks.
Utan tvekan lagets mest osäkra position, osäker som i att det finns alldeles för många osäkra val. Ser man in i en kristallkula så är det självklart värvningen Matt Davidson som spelar där kommande år men han är kanske inte redo vid Opening Day. I det läget blir det fjolårets elände som får ta vid. Jeff Keppinger var alldeles fantastiskt dålig som förra säsongens "stora värvning" och .600 i OPS gör mig livrädd att sätta honom på 3B. Förra årets andra alternativ är Conor Gillaspie men hade ett AVG på helt otroliga .159 under förra säsongen och kan således inte göra något annat än att dela på positionen med t.ex. Keppinger.

En framtida lösning är t.ex. Marcus Semien som tog steget upp mot slutet av året. P.g.a. alla tänkbara platoonlösningar får han nog börja i AAA och sen hoppas på att Keppinger eller Gillaspie försvinner i en trade. Han är en framtida lösning på både SS och 3B!

Självklart hoppas jag få se en Matt Davidson (top100 prospect) som blommar ut till en fullfjädrad 3B-spelare. Han har redan med kraft i slagträt och kommer representera White Sox under resten av 10-talet. Så kommer det bli! :)

1 kommentar:

  1. Jag är visserligen lite ett fan av Keppinger, men jag tror inte att du ska vara så rädd för honom. Trots att han slog dåligt förra året tror jag han kommer komma tillbaka och slå .280-290 iaf under säsongen. Visst han är inte världens bästa spelare, men han är inte helt usel heller :)

    SvaraRadera